header-main-forhighres-left
header-main-forhighres-right
Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

Klantenservice

Registered, Non-Registered, ECC en Non-ECC Geheugen

Geheugenmodules zijn er in verschillende soorten te krijgen. ECC en non-ECC. Registered en non-registered.

Op de geheugenreepjes van een ECC-module bevindt zich een chip welke fouten kan corrigeren. Hiermee worden bitfouten, welke bijvoorbeeld door een statische lading ontstaan, ondervangen en gecorrigeerd. ECC-geheugen kan fouten opsporen welke meerdere bits omvatten, de module kan echter alleen fouten van maximaal 1 bit oplossen.

Bij registered geheugen bevindt zich teven een extra chip op de module. De processor praat met deze module in tegenstelling tot non-registered geheugen waarbij de processor direct met de geheugenmodules op de chip zelf praat. Het voordeel hiervan is dat de processor met minder chips hoeft te praten ten opzichte van non-registered geheugen.

Deze twee opties komen in verschillende combinaties voor:

  •  Non-ECC non-registered geheugen.
  •  ECC non-registered geheugen
  •  ECC registered geheugen

Wat betekend dit voor u?

Voor de klant betekend dit dat er een groot aanbod is aan geheugen. Het is belangrijk om het juiste geheugen te kiezen. Zo voorkomt u dat u geheugen geleverd krijgt welke niet in uw systeem werkt.

Desktop (reguliere systemen)

Onder een desktop worden reguliere computers verstaan welke bijvoorbeeld door ons of door u zelf samengesteld zijn.  De volgende typen geheugen werken in een reguliere desktop:

  •  Non-ECC non-registered geheugen
  •  ECC non-registered geheugen

Servers en workstations

Servers en workstations bevatten over het algemeen een ander type processor.  Dit zijn voornamelijk Intel Xeon processoren of AMD Opteron processoren. Deze type processoren kunnen met registered geheugen samenwerken. Alle types geheugen zullen dus werken i.c.m. deze processor. Wel is het zo dat als er voor non-registered geheugen gekozen wordt, deze systemen met minder geheugen samen kunnen werken dan wanneer er voor registered geheugen gekozen wordt.

Welk geheugen moet ik kiezen?

Heeft u een systeem welke geen Intel Xeon of AMD Opteron processor heeft of weet u niet welke processor u heeft, dan kunt u het beste kiezen voor desktop geheugen. Dit geheugen is te vinden onder de volgende categorieën.

/componenten/geheugen/ddr3-sdram/
/componenten/geheugen/ddr2-sdram/
Memory PC en Notebook/

Wanneer u graag meer informatie wenst of zelf geen keuze kunt maken, dan kunt u vrijblijvend contact met onze technische dienst opnemen. Dit kan op de volgende manieren:

  •  Per e-mail: td@salland.eu
  •  Telefonisch: (+31)(0)572-370119 (lokaal tarief)
Salland.eu maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Producten per merk