header-main-forhighres-left
header-main-forhighres-right
Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

Klantenservice

Garantietermijn en Garantieafhandeling

Op al onze producten is de garantietermijn van de fabrikant van toepassing. Wij beschikken niet over eigen reparatiedienst en laten defecte producten, indien nodig en voor zover van toepassing, herstellen door de fabrikant, leverancier of importeur. Wel beschikken wij over een RMA (retour) afdeling, welke producten test op werking en eventuele reparaties aan door Salland Computers B.V. geassembleerde systemen uitvoert.

Wij streven uiteraard naar een zo spoedig mogelijke afhandeling van uw product/defect. Voor deze afhandeling zijn wij afhankelijk van de genoemde partijen, iets dat enige wachttijd met zich mee kan brengen. Wij vragen hier uw begrip voor.

Sommige merken worden direct door de fabrikant of importeur ondersteund, in het geval van een defect binnen de garantieperiode. U kunt dergelijke producten zelf bij de fabrikant of importeur aanbieden, als alternatief ten opzichte van reguliere afhandeling via ons. Dit is een voor alle partijen vrijwillig alternatief. Voordeel is dat de afhandeling zo sneller kan verlopen, tot zelfs enkele weken sneller dan via ons. Wij zitten dan immers niet als tussenstap tussen u en de fabrikant of importeur.

Op al onze garantievoorwaarden en garantieafhandelingen zijn, uiteraard, de wettelijke bepalingen van kracht. Mochten deze bepalingen u meer rechten toekennen dan omschreven, dan zijn deze rechten van toepassing. Op een reparatie verlenen wij drie maanden garantie of de resterende (oorspronkelijke) garantietermijn, net welke langer is.

Salland.eu maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Producten per merk